Z KOPYTA NA BRZANKĘ - charytatywny pieszy rajd Fundacji "Iskierka"

Nasza mała Fundacja jest bezpieczną ostoją dla osiemnastu koni, które trafiły do nas przeróżnymi ścieżkami. W tym naszym ukochanym miejscu na ziemi stworzyliśmy Im dom, w którym mogą zaspokajać swoje naturalne potrzeby, nawiązywać przyjaźnie i piękne relacje, wieść życie spokojne, wolne od presji i przymusu pracy. W tym roku, z okazji 4. rocznicy powstania naszej Fundacji pomyśleliśmy, aby wraz z kilkoma z Nich ruszyć na charytatywny pieszy rajd na Brzankę, celem zdobycia funduszy na wykarmienie naszego stadka w nadciągającym sezonie jesienno-zimowym.

CHARYTATYWNY PIESZY RAJD Z KOŃMI

Grupa sześciu spośród naszych fantastycznych koni wraz z sześcioma wolontariuszami-piechurami wyruszy 15 października 2023 r. z siedziby naszej Fundacji wprost na szczyt pasma Brzanki. Dlaczego tylko szóstka wspaniałych? Do rajdu wybraliśmy te z Nich, które najlepiej będą czuć się w swoim towarzystwie podczas pieszej wędrówki w towarzystwie ludzi. To dla nas szalenie ważne, aby okoliczności, w jakich stawiamy naszych podopiecznych nie były dla Nich zbyt trudne. Dlaczego nie na końskim grzbiecie? Wędrując przy boku konia damy Mu większe wsparcie i budujemy relację, chcemy aby nasze konie czuły się na tym wydarzeniu po prostu dobrze!

Na zakończenie rajdu, spotkamy się pod wieżą widokową na Brzance na małym poczęstunku oraz atrakcjach dla dzieci i dorosłych.

PLAN RAJDU

10:40 META na Brzance.

11:00 Spotkanie pod wieżą widokową na Brzance.

11:15 Kilka słów od Eweliny o rajdzie oraz o przyrodzie i jej wpływie na nasze życie.

11:30 Gry i zabawy dla najmłodszych.

12:00 Warsztaty leśne dla rodzin - obowiązują zapisy.

NA CO ZBIERAMY

Na siano na nadciągającą jesień i zimę! Średni miesięczny kosz utrzymania konia to 500 złotych. Nasze stadko koni przejada przez jesień i zimę samego sianka za 20 tysięcy złotych, jest więc na co zbierać! Nasza szóstka koni i piechurów bierze na swoje barki wielkie przedsięwzięcie i mamy ogromną nadzieję, że Im w tym pomożesz.

ZOSTAŃ SPONSOREM! Obejmij jednego z naszych koni wsparciem finansowym.

JAK MOŻESZ POMÓC

Posiadasz własną firmę? Zostań sponsorem! Obejmij jednego z naszych koni wsparciem finansowym. Logo darczyńców, oferujących pokrycie choć jednego miesiąca utrzymania konia, pojawi się na koszulkach wolontariusza-piechura konia, którego firma obejmie wsparciem, umieścimy je także w oficjalnych podziękowaniach na naszej stronie internetowej oraz na naszych profilach na portalach społecznościowych i plakatach.

Oto konie biorące udział w rajdzie wraz z Ich dzielnymi wolontariuszami-piechurami. Zostań Ich sponsorem!

Chcesz pomóc jako osoba prywatna? Będziemy przeszczęśliwi, jeśli ofiarujesz cegiełkę na sianko dla naszych koników! Darowiznę możesz przekazać BLIKiem na numer 509 254 933, tradycyjnym przelewem na konto 51 1140 2004 0000 3602 7931 0651 (mBank), tytułem: Darowizna - siano lub dokonując wpłaty na zbiórkę.

Pracujesz w gazecie, radiu, portalu informacyjnym, masz duże zasięgi w social mediach? Obejmij nas patronatem medialnym! Umieścimy Twoje logo na plakatach oraz w oficjalnych podziękowaniach na naszej stronie www i profilach w mediach społecznościowych. Będziemy wdzięczni za udostępnienie informacji o naszym wydarzeniu.

Masz Facebooka, Instagram, Twitter, TikToka? Udostępnij nasze wydarzenie! Opowiedz o akcji znajomym, przyjaciołom, szefostwu, zachęć Ich do pomocy stadku szczęśliwych koni!

Nie możesz wziąć udziału osobiście, dorzuć grosik na naszą zbiórkę!

* * *

Pragniesz ofiarować wsparcie naszym fundacyjnym koniom? Zostać sponsorem/sponsorką? Pomóc nam z rajdem? Odezwij się do nas, będziemy przeogromnie wdzięczni za Twoją pomoc! fundacjaiskierka@wp.pl

SPONSORZY

PATRONAT MEDIALNY